Rafturi Gravitationale

Descriere:

Un depozit gravitaţional este util pentru spaţiile de stocare unde este necesară o rotaţie automată a stocurilor de produse.

Rafturile conţin un pat de role, înclinat, ce permite paleţilor alunecarea spre capătul mai jos al sistemului, urmărind strict schema primul venit-primul plecat (FIFO).

Viteza paleţilor este controlată de limitatoare de viteză ce reprezintă accesorii esenţiale ale patului de role. Totodata, mecanismul separator cu temporizare, permite izolarea primului palet de restul sirului de paleti, facilitand extragerea primului palet (fara a suporta presiunea exercitata de restul paletilor din rand).

Avantajul major al acestui sistem îl reprezintă densitatea mare de depozitare, dublat de o rotaţie naturală a stocului cu un minim de timp de lucru al stivuitorului. Acest sistem necesită o calitate foarte bună a paleţilor pentru a evita blocarea acestora pe calea de rulare.

Este o soluţie ideală pentru depozite cu produse perisabile şi deasemenea poate fi folosit în orice domeniu de distribuţie: industria alimentară, industria auto, industria farmaceutică şi chimică, etc.

Avantaje:

  • Utilizează forţa gravitaţională pentru avansul paleţilor.
  • Asigură o densitate mare de depozitare şi rotaţia automată a stocurilor.
  • Permite depozitarea prin acumulare şi lucrează pe sistemul primul intrat-primul ieşit FIFO.

Cere mai multe detalii!